Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Funderar du på att starta en blogg? Här är anledningarna till varför du kommer att älska det

Idag vill jag dela med mig av om varför jag älskar att blogga, och hur mycket det har förändrat mitt liv genom åren. Kanske kan min berättelse svara på frågan om du ska börja blogga.

Många undrar om jag började blogga för att tjäna extra pengar.

Sanningen är att jag inte hade en aning om att man kunde tjäna pengar på att blogga när jag började.

Jag var verkligen helt aningslös i början. Och, när jag hörde om bloggande först, så verkade det rätt planlöst, men jag bestämde mig för sätta i gång och skapa min egen blogg.

Det är så kul att tänka tillbaka på när jag när jag startade min blogg, men jag är så glad att jag gav det en chans. Jag kan inte föreställa mig hur mitt liv hade sett ut om jag inte hade haft den.

Jag var precis som du, och frågade mig själv om jag skulle starta en blogg. Jag insåg att det inte fanns något skäl att inte göra det, så jag lärde mig hur man startar en blogg. Det förändrade mitt liv helt, och jag är så glad att jag försökte!

På grund av hur bloggande förändrade mitt liv, så älskar jag att berätta för andra om det. Det är precis det jag gör idag, om du är i valet och kvalet att starta en blogg.

Bloggandet hjälpte mig att betala mina skulder, sluta mitt vanliga jobb, resa på heltid, och mer. Det bästa är att jag älskar det jag gör. Och, som du kan se på mina inkomstrapporter, så tjänar jag bra på min blogg.

Jag upptäckte bloggande när jag läste en tidning som länkade till en hemsida om privatekonomi i en av sina artiklar. Jag hade ingen aning om vad de pratade om, men jag blev intresserad. Jag var också medveten om att jag behövde göra en förändring, för det kändes som om att pengar kontrollerade mitt liv.

Jag visste att jag ville ha kontroll över min ekonomi och betala av mina studielån.

Men, jag skapade inte bloggen för att tjäna pengar för att betala av mina studielån. Som jag sa, jag hade ingen aning om att man kunde tjäna pengar på att blogga. Min blogg var en hobby och ett utlopp som hjälpte mig att skriva om min ekonomi. Den hjälpte mig att hålla koll på pengarna så jag kunde behålla min motivation.

Jag insåg snabbt hur mycket jag älskade att blogga!

Sedan, i oktober 2013, så slutade jag mitt vanliga jobb och började blogga på heltid. Jag hade då bara bloggat ett par år, och det kändes så bra att börja med det på heltid.

Att lära sig att skapa en blogg har fullständigt förändrat mitt liv till det bättre, och det är något jag rekommenderar alla att försöka om man funderar på att starta en blogg.

Bloggning har förändrat mitt liv så här:

  • Nu älskar jag det jag gör, och jag ser fram emot att jobba varje dag
  • Jag kan hjälpa andra att förbättra sin ekonomiska situation
  • Det kommer att göra det möjligt för min man och mig att gå i pension tidigt
  • Både jag och min man kunde sluta våra vanliga jobb
  • Vi delar nu tiden mellan en husbil och en segelbåt och att resa på heltid
  • Jag har ett flexibelt schema
  • Jag är min egen chef
  • Bloggandet ger mig frihet

Det finns många anledningar att starta en blogg, och jag har kommit fram till att det är väl värt det.

Så, om du någon gång ställt dig frågan om du ska starta en blogg, så kommer dagens inlägg att hjälpa dig att bestämma om det är rätt för dig. Spoiler: Du kommer vilja starta en blogg!

Det är jättekul att blogga

Innan jag började blogga så hade jag inte ägnat det en tanke. Som jag sa, visste jag inte ens om att bloggar existerade, för att inte nämna att det kunde vara ett kul jobb.

Nu när jag har bloggat i många år, så kan jag inte föreställa mig hur det skulle vara att inte göra det på heltid.

Jag tycker om att hjälpa andra att förbättra sin ekonomiska situation, att läsa andras blogginlägg, att hitta nya människor att prata med, arbeta med min blogg, och speciellt att skriva.

Jag älskar att vakna varje morgon till mitt arbete, och jag avskyr inte mitt arbete så som jag gjorde när jag hade mitt vanliga jobb. Bloggning är både utmanande och givande, eftersom det alltid finns något nytt att lära sig och du kan nå många människor genom din blogg.

Du kan hjälpa andra

Om du funderar på om du ska starta en blogg, tänk på din bakgrund, vad du har gått igenom, och hur det skulle kunna hjälpa andra.

Även om du inte tycker att du gått igenom något speciellt, är jag säker på att någon någonstans kommer tycka att det är inspirerande och hjälpsamt.

Även om jag inte förstod att det skulle ske i början när jag startade min blogg, så har jag kunnat hjälpa många människor genom åren, inklusive mig själv!

Din blogg kan absolut hjälpa andra och utan den så skulle din berättelse inte ha nått dem. Du kan hjälpa dem genom att visa dem en ny idé, hjälpa dem att förbättra sin ekonomi, att skapa recept, att klara sitt liv bättre, och mycket annat.

Jag har fått många e-mail genom åren från läsare som har använt mina råd och motivation för att betala av lån, att spara till pensionen, att starta företag, och mer, och det gör det hela värt det.

Det är inte dyrt att starta en blogg

Att blogga är en mycket prisvärd hobby, sidosyssla eller verksamhet att starta.

Det är faktiskt en av de billigaste verksamheter man kan starta.

Du kan starta din blogg för mindre än 500 kr per år. Jag startade min blogg på ett superbilligt webbhotell och designade den själv (även om jag inte hade någon tidigare erfarenhet av att göra något sådant). Jag gjorde praktiskt taget allt själv för att spara pengar och samtidigt som jag lärde mig mycket, så var det verkligen värt det.

Jag spenderade mindre än 1000 kr totalt på hela första året.

Du kan vara din egen chef

Med bloggning kan du bli din egen chef. Ha det i åtanke om du frågar dig själv om du ska starta en blogg, eftersom det är en av de mest positiva delarna med att blogga. Du kan bestämma vilken typ av verksamhet du vill driva, ditt schema, dina mål, m.m.

Jag hade aldrig drömt om att vara min egen chef och trodde alltid att jag skulle jobba på något företag.

Sedan började jag blogga och insåg hur mycket jag älskar att vara min egen chef.

Jag älskar att ha kontroll på vad jag håller på med och att bli egenföretagare kan få dig att känna likadant. Jag njuter av att bestämma vad jag ska göra varje dag, skapa mitt eget schema, fastställa mina affärsmål, hantera allt bakom kulisserna, och allt det andra.

Jag har faktiskt en regel i mitt liv/företag som är att jag inte gör någonting jag inte vill. Även om jag fortfarande säger ja till många fantastiska möjligheter, så gör jag inget som är helt emot eller strider mot det jag tror på. Det har verkligen hjälpt mig att förenkla livspusslet, vilket är fantastiskt eftersom du kan välja hur du tjänar pengar, till att vara säker på att du älskar allt du gör.

Jag kan ärligt säga att jag älskar alla tjänster jag tillhandahåller – skriva online, nätverka, interagera med läsare, och annat.

Att driva företag på nätet (och vara sin egen chef) kanske inte passar alla, men jag gillar det.

Att ha ett flexibelt schema är fantastiskt

En av de bästa sakerna med att jobba för sig själv och att vara bloggare är att du kan ha ett flexibelt schema.

Jag kan jobba så mycket jag vill, skapa mitt eget arbetsschema, med mera.

Jag älskar att kunna jobba några timmar på morgonen, göra något kul under dagen (som att vandra eller ta en lunch med vänner), och efter det jobba senare på kvällen när jag inte har något inplanerat. Jag kan också schemalägga möten under dagen och det är verkligen ingen stor grej.

Jag kan jobba på natten, på morgonen, på helger – jag kan jobba närsomhelst.

Du behöver ingen tidigare erfarenhet för att lyckas

För att bli bloggare behöver du ingen tidigare erfarenhet. Du behöver inte vara ett datorgeni, förstå dig på sociala media, eller något sådant.

Allt det här är saker du kan lära dig på vägen.

Nästan alla bloggare var nybörjare vid något tillfälle och de hade ingen aning om vad de höll på med.

Jag är ett bevis på det, för jag visste inte ens att bloggar fanns när jag började och jag visste definitivt inte att bloggare kunde tjäna pengar. Jag lärde mig att skapa en blogg från grunden och uppåt och har jobbat mig fram till där jag är idag. Det har inte alltid varit lätt, men det har varit givande.

Med bloggande kommer du ha mycket att lära, men det betyder inte att det är omöjligt. Det är utmanande, men på ett bra sätt.

Bloggning kan göra så du kan resa och/eller jobba hemifrån

En annan stor fördel med att skapa en blogg är att du kan jobba varifrån du vill.

Tack vare bloggandet, kunde jag sälja mitt hus 2015 och har rest på heltid sen dess. Det är underbart att veta att jag kan jobba varifrån jag vill.

Plus, att slippa pendla är verkligen skönt.

Du kan försörja dig på bloggande

Om alla fördelar ovan inte skulle vara bra nog så kan du faktiskt försörja dig på att blogga.

Nej, alla kommer inte bli framgångsrika bloggare (det är ingen bli-rik-fort-lösning), men jag känner många som började på ett liknande sätt som jag – de hade det först som hobby och lät det sedan växa därifrån.

Jag har personligen tjänat bra på min blogg och har sparat tillräckligt för att kunna gå i pension när jag vill. Men jag jobbar fortfarande med bloggen ändå eftersom jag tycker så mycket om det.

Du kan tjäna pengar medan du sover

En av sakerna jag älskar med bloggning är att det du gör kan hjälpa dig att få en någorlunda passiv inkomst, som exempelvis genom så kallad affiliatemarknadsföring.

Med affiliatemarknadsföring kan jag göra reklam för saker som jag redan använder och älskar och tjäna pengar på det till och med när jag sover.

Bloggning är en perfekt plattform för frilansare

Ska man starta en blogg om man redan driver en annan verksamhet?

Om du är frilansare så kan bloggandet hjälpa dig att ro i land frilansuppdrag som t.ex. föreläsningar, virtuell handledning, undersökande uppdrag, bokkontrakt, och annat.

Genom att ha en blogg så kan folk lätt hitta dig, se prov på ditt arbete, lära känna dig, med mera. Utan bloggen så skulle folk aldrig veta vilka tjänster du erbjuder.

Det finns massor av värdefullt gratismaterial

En av de bästa sakerna med att starta en blogg är att det finns massor av GRATIS information därute som kan hjälpa dig att komma igång. Så om du undrar om det går att starta en blogg med en låg budget… Absolut. Du behöver inte lägga ut mycket alls för att komma igång.

Jag spenderade faktiskt inte mycket pengar alls i början när jag lärde mig att blogga – istället anmälde jag mig till massor av webinarer som var gratis, gratis e-postkurser och liknande.

Informationen nedan kommer hjälpa dig att skapa din blogg, att få idéer till blogginlägg, öka din blogginkomst, designa din webbsida, lära dig att dela din webbsida för att öka antalet sidvisningar och mycket annat.

Är det en bra idé att starta en blogg idag?

Javisst, det fungerar fortfarande jättebra att starta en blogg idag.

Tro mig, folk sa samma sak till mig när jag började med min blogg – att det var för sent att börja 2011 och att ingen som började samtidigt som jag skulle tjäna några pengar på det.

Hursomhelst, det stämde inte då och det stämmer inte nu.

Onlinevärlden är fortfarande så ny och varje år kommer nya sätt att få din blogg att växa och dra in pengar.

Det är till exempel inte förrän de senaste åren som företag och annonsörer har upptäckt värdet av influencers, som t.ex. bloggare, vilket innebär ännu fler möjligheter att tjäna pengar på att blogga.

Innan det så var det mest kändisar som företag valde att annonsera hos, men nu har det växlat till bloggare och andra onlineinfluencers (som Youtubers och Instagrammare!).

Internet är enormt och det kommer bara att fortsätta växa. Alla bloggare tjänar pengar på lite olika sätt och alla har olika budskap och bakgrunder. Dessutom finns det så många olika sätt att tjäna pengar på när det gäller bloggning och jag förväntar mig att möjligheterna bara kommer växa.

Eftersom bloggvärlden fortsätter att förändras så kommer det naturligtvis alltid att finnas nya saker att lära sig, men så är det antagligen med allt, vad man än håller på med.

Om nu bloggning är så fantastiskt, varför håller inte alla på med det?

Det där hör jag ganska ofta. Många ställer också frågan: om det är så lätt, varför startar du inte fler bloggar och tjänar ännu mer pengar?

Bloggning är inget sedeltryckeri.

Det är ingen bluff, och det är inget man blir rik på snabbt.

Att lära sig hur man tjänar pengar på att blogga är ett hårt arbete, och precis som med alla jobb – alla tycker inte samma saker är kul.

Och för varje framgångsrik blogg därute så finns det säkert hundratals bloggare som aldrig kommer att tjäna en krona. Även om man kan tjäna pengar på det så kommer ändå aldrig alla att göra det.

Det skulle vara som att säga att 100 % av alla som startar ett företag kommer lyckas. Det kommer aldrig att hända – verksamheter går i konkurs, företagsledare ändrar sig och andra tycker helt enkelt inte att det är kul.

Jag vet att jag alltid pratar om allt det positiva med att blogga, men jag vill även nämna att det inte är det lättaste.

Trots allt, om det vore så enkelt så skulle alla göra det och alla skulle tjäna tiotusentals kronor i månaden.

Men som du vet, så är inte fallet.

Alla kommer inte att tjäna pengar på att blogga för det innebär mycket arbete! De flesta nya bloggare slutar efter bara några månader och det är inte tillräckligt med tid för att se om din blogg kommer bli framgångsrik. Det tog mig ett halvår innan jag började tjäna pengar, och det var bara en tusenlapp.

Det är kul och lite konstigt att tänka på hur livet kunde ha blivit om jag hade slutat då för längesedan.

Jag lär mig oavbrutet nya saker när det gäller bloggning och det är därför jag gillar det så mycket.

Så fort du förstår att bloggning inte är det lättaste kommer du ligga långt före 99 % av alla andra som ger sig in i leken. Förutsätt inte, som de flesta gör, att du kommer tälja guld med pennkniv.

Att starta en blogg kan vara svårt. Men alla bloggare startar från samma punkt.

Jag minns hur förvirrad jag var i början när jag hade startat min blogg. Efter jag hade frågat mig själv om jag skulle börja blogga, så fick jag lära mig allt den hårda vägen – och det var verkligen tufft emellanåt.

Men jag har ändå alltid tyckt att det var kul. Jag tycker det är jätteviktigt när det kommer till den här typen av verksamhet – att antingen behöver du brinna för din blogg och/eller brinna för det som bloggen medför att du kan göra på din fritid (som att resa eller tillbringa mer tid med familjen).

Så fundera inte längre. Börja blogga. Du kommer att älska det!

error: Innehållet är skyddat